maandag 20 oktober 2014

Brouwerij Dupont

Een ritje naar het verre Tourpes in de provincie Henegouwen? Dat moet voor iets uitzonderlijks zijn ... Een uitnodiging van Gust Simons van Brouwerij Dupont om de brouwerij te komen bezoeken is meer dan speciaal genoeg om deze rit aan te vatten.


Met open armen worden we door Gust (volgens alle bendeleden ook nen echte Kloefkapper) ontvangen. We starten een interessant, bij wijlen ludiek, brouwerijbezoek waarbij we alle hoeken en kantjes te zien krijgen.


En daar krijgen Kloefkappers nu éénmaal dorst van ... een proeverij van alle Dupont bieren dring(k)t zich op ... de meningen zijn verdeeld maar iedereen is het er unaniem over eens dat de brouwerij Dupont géén enkel slecht bier produceert!Nogmaals onze dank aan Gust voor een onvergetelijk bezoek!

Een Kloefkapper zonder dorst en honger moet nog in de wieg gelegd worden, om de innerlijke mens te versterken krijgen we van Gust de tip mee om in Restaurant La Forge te gaan dineren. Op loopafstand van de brouwerij.De ganse Bende doet er zich collectief tegoed aan Redor Pils van't vat (lekker!) en "Onglet a l'échalotes" (écht lekker!).


Voldaan en een klein beetje vermoeid gekomme keren we terug naar de Kempen ...

Bekijk de foto's op : BROUWERIJ DUPONT