zaterdag 6 maart 2010

De Bende in de Westhoek DAG 3

Een nachtje met betrekkelijke nachtrust. Het had heel de nacht stevig geregend en dat maakte wel wat lawaai op de ramen boven de bedden. Gelukkig maakte het wederom prachtige ontbijt alles goed. Dan hebben we onze koffers gepakt en uitgebreid afscheid genomen van Aniek van het gezellige “Predikherenhof”. Omdat de service er zo goed was hebben sommigen onder ons al direct terug geboekt.
Vervolgens naar de Trappisten van Westvleteren. We hebben in hun café “In de Vrede” een blonde Westvleteren gedegusteerd. Maar 6 graden alcohol en toch zo’n volle smaak. Mmm, lekker ! Ondertussen was bende-sympathisant Nonkel Palm de groep komen vervoegen.


Daarna zijn we verder gereden naar het einde van de bewoonde wereld, meerbepaald naar “Het Boerengat”. Dit is voor mij het mooiste cafeetje van België. 300 jaar oud en authentiek. Alles heeft er geleefd en heeft een verhaal.De open haard met de prachtige schouwbalk met een oude spreuk in gebeiteld. Het antieke kookfornuis met daarvoor de hond die ligt te slapen. Als de muren er konden praten … Misschien heeft Napoleon hier nog aan de toog gezeten? Komt daar nog bij dat je er lekkere streekgerechten kunt eten: ovenkoek, stoofpotje, varkensribben … Dan kan het leven toch niet mooier zijn voor een Kloefkapper?Na deze onderdompeling in de vorige eeuw zijn we in onze moderne auto gestapt om terug richting Kempen te vertrekken, meerbepaald naar onze stamkroeg Piet Konijn.

Bij Piet Konijn aangekomen, werden we zoals altijd door Bart en Tinne hartelijk ontvangen. Je komt er altijd bij vrienden thuis.De tafel van de Kloef was gedekt met een rodebolletjeszakdoek. Jo Caramel heeft uit naam van de Bende nog een welverdiend woordje van dank gericht aan onze secretaris Danny voor het plannen van dit fantastische Kloefkappersweekend en het gidsen.Na nog een gezellig samenzijn hebben de Bendeleden afscheid genomen van elkaar en van het supertoffe weekend in de Westhoek en zijn dan huiswaarts getrokken. Op naar het tweede Kloefkappersweekend volgend jaar!

Verslag : Dré Ganzepoot
Foto's : Danny Trappist