donderdag 4 maart 2010

De Bende in de Westhoek DAG 1


Vrijdagavond werden we verwacht in het “Predikherenhof” te Poperinge. Dit is een rustig gelegen streekeigen hoeve die door de eigenaars Paul en Aniek is omgebouwd tot gezellige B&B. Alle voorzieningen voor een luxueuze en eigentijdse B&B zijn geïntegreerd in de oude hoeve. Dit alles met respect voor de authentieke elementen, zoals oude arduin en balken, plafonds met gemetselde gewelven … Echt iets waar de Kloefkappers zich thuis voelen. De meesten moesten die dag nog gaan werken en konden pas ’s avonds vertrekken. 


Toen we aankwamen, had Danny voor ons een broodmaaltijd voorzien. Als beleg waren er streekproducten: boerenworstjes, paté, potjesvlees, “schelle van dezeuge”, kaas … We dachten dat we niet veel honger hadden maar toen we al dit lekkers op tafel zagen staan, werd er gegeten……

 
Na de maaltijd hebben we nog een kwis gedaan met soms wel wat moeilijke vragen: “Dier met strepen?” Antwoord: “Koe!”


Tijd om de frigo gaan te verkennen. Danny had aan de uitbaatster gevraagd om voor ons een aantal streekbiertjes te voorzien en dat was dik orde, vooral de tripel van Watou viel goed in de smaak. Op het einde van de avond stond er dan ook wel wat leeggoed op het aanrecht. De bendeleden zijn niet echt late vogels en rond den elven werd er gekozen om de warme nest op te zoeken. (Wordt vervolgd !)