donderdag 29 oktober 2009

La grande bouffe ...

Sint Arnoldus, patroonheilige van de brouwers, had er ons in Rochefort nog op gewezen : van brouwerijbezoeken en bierdegustaties krijg je honger. De Bendeleden zijn ook maar menselijke schepsels en bij het verlaten van de Abbaye de St. Remy dacht onze BOB-voorzitter-Jakke Kermis dat er iets mis was met zijn voiture ... niks aan de hand, het waren de knorrende magen van de Bende van de Kloef ! In Rochefort stad doken we daarom Au Fin Bec binnen (zie ook artikel op Trappistbier Beleven) om onze voorraad proviand in te slaan.

Ergens tussen Rochefort en St. Hubert werd een boswegeltje de uitverkoren plaats om de inwendige mens te versterken. Kofferbak open en zalig picknicken in de vrije natuur mét Ardeense specialiteiten ... daar kan geen enkel sterren-restaurant tegen op !

Enkel de koeien kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen naar deze toch wel bijzondere schepsels van het menselijk ras. Ze keken ernaar en zagen dat het goed was ! Eens de knorrende magen gevuld ging de Bende verder op stap naar Grupont ... maar daarover later weer meer ...