woensdag 9 september 2009

De Blokmaker Grasheide


De Bende blijft op jacht gaan om de echt oude cafeetjes op foto vast te leggen. Deze keer hadden we afspraak bij "De Blokmaker" in Grasheide, in vroegere tijden ook wel eens "De Welkom" genoemd. Mil(95) en Mit(87) zijn 67 jaar getrouwd en hebben hier café van toen de dieren nog konden spreken. Enkel voor de trouwe stamgasten van vroeger wordt er nog dagelijks een paar uurtjes opengedaan.


Mil was in een vorig leven "blokmaker" (zeker gene Kloefkapper) en tussen twee paar klompen door knipte hij ook nog de haren van de caféklanten.
De stamgasten vertrouwden ons toe dat Mil niet zo goed meer te been is en ook niet meer zo goed hoort ... maar dat was buiten de waard en de Bende gerekend ! Misschien gaat dit wel de wereld rond als het wonder van Grasheide maar binnen de kortste keren stond Mil in het midden van de staminee en zong voor ons uit volle borst van die oude Vlaamse volksliedjes ... we moesten hem intomen of hij had er ook nog een paar danspasjes bij gewaagd ! De aanwezige trouwe stamgasten lagen ondertussen van hun stoel van't verschieten !


Eerstdaags kunnen ze de bende daar opnieuw verwachten om de oorkonde "Echt oud cafeetje" uit te reiken ... alle bendeleden kijken er alvast naar uit want ze beleefden er een fantastische avond !


Bekijk alle fotos van het bezoek van de Bende : Welkom Grasheide