maandag 8 juni 2009

1ste Kloefkappers Fietstocht


In apocalyptische omstandigheden heeft de Bende op zondag 7 juni met vrienden en kennissen hun eerste Kloefkappers fietstocht afgehaspeld. Gestart werd er aan het clublokaal Piet Konijn in Booischot om via smokkelwegen, stropersbaantjes, misweggetjes en bospaadjes 50 km te fietsen.


Eerste stop was de Ierse pub Dubh-Linn in Wolfsdonk. Net ervoor waren de weergoden ons niet zo goed gezind. De secretaris had eieren naar de zusters Trappistinnen gedaan maar waarschijnlijk had één van de bendeleden zich toch schandelijk misdragen want de regen gutste met emmers uit den hemel ... Als uitgelekte kiekens stapten we de kroeg binnen ... na een Chimayke en een Hopuske was de regen rap vergeten en peddelden we naar het Klompenmuseum in Averbode waar iedereen de geheimen van het klompenmaken werd bijgebracht.


Tussen de buien in arriveerden we toch droog in de Goede Vrijdag in Herselt ... de zon kwam er zelfs piepen ... de hele Bende genoot van een zalig terras alvorens de terugtocht naar Piet Konijn aan te vatten. Donder, bliksem en hagel zouden ons vergezellen langs de Nete, waar Pallieter ooit in zijn varkenskostuum in de Nete sprong ... Bij Piet Konijn palmden we het terras in en Tinne begon direkt in de pannen te roeren om de hongerigen te spijzen ... de dorstigen werden gelaafd door den Bart ... Tussen pot en pint werden er nog wa straffe verhalen opgedisseld. Als echte Flandriens keerden we moe maar voldaan terug naar huis ... Volgend jaar doen we dit nog eens losjes over !
Bekijk het fotoalbum : Fietstocht 7 juni 2009