zaterdag 16 mei 2009

Hof ter Laeken (bij Bazaar) Booischot-statie


De Bende gaat ongestoord verder met het in kaart brengen van "Echt oude Cafeetjes" in de buurt.
Deze keer stond Hof ter Laeken in Booischot-statie op het programma. In 1868 werd dit gebouw hier neergepoot om de hogere klasse gelegendheid te geven om hun paard en koets achter te laten als ze de trein namen op de pas aangelegde spoorbaan tussen Antwerpen en Aarschot. Afspanning Hof ter Laeken was een feit en alles werd geschilderd in de kleuren van het nabijgelegen kasteel "Hof ter Laken". Rood en wit zijn anno 2009 ook nog steeds de kleuren van de voorgevel.
En er is nog steeds een café, uitgebaat door Bertha (over haar leeftijd wil ze niet in discussie gaan) die bij wijze van spreke in dit café geboren is.

Aan het interieur is decennia lang niks veranderd. Een uitgesleten trap leidt naar de Delften pisbak. Een oude prijslijst geeft een idee van het beperkte aanbod. Overal tegen muur en kasten vergeelde foto's van vergane glorieën : Willy Sommers (met Bertha op de foto), Eddy Verstraeten (de enige beroepsrenner die Booischot-statie ooit rijk was en zelfs een rit in de Tour won!) en de lokale voebalhelden van de stamineeploeg die jarenlang op het pleintje achter de café het beste van zichzelf gaven.


Bekijk hier het fotoalbum : Hof ter Laeken