zaterdag 4 april 2009

Inhuldiging clublokaal Piet Konijn

Herberg Piet Konijn, daar zijn Kloefkappers thuis ! We zijn dus deze week overgegaan tot de plechtige inhuldiging van ons clublokaal annex stamcafeetje ... Voor Tine en de kindjes hadden we toepasselijk een chocoladen konijn mee (of was het toch ne Paashaas ?), voor Bart wat lekkers voor in de kelder ...


Tine maakte voor deze speciale gelegenheid voor de bendeleden een lekker tajine met kip, couscous en gekonfijte citroenen. Waarvoor nogmaals onze eeuwige dank en trouw !


En er moest natuurlijk ook nog wat geesterijk vocht geproefd worden. Bendelid Danny Trappist was even in de kelder gedoken om wat "belegen" lekkers na 40 jaar duisternis weer aan het daglicht bloot te stellen. De Rodenbach vroeg wat extra aandacht maar eens de kroonkurk met kurken inleg (!) verwijderd openbaarde zich een pareltje : er werden zoveel smaken op onze smaakpapillen losgelaten dat we het moeilijk kunnen beschrijven ... was dit nu bier of wijn ? Alleen bendelid Jakke Kermis haalde er zijn neus voor op maar daar wordt nog aan gewerkt ...


Iets heel anders maar daarom niet minder lekker was de Gouden Carolus ... na al die jaren van rust presteerde dit oudje het zelfs nog om een mooie schuimkraag te vormen die ook nog eens stand hield ... caramel overheerste deze klassieker van Het Anker, geen spoor van oxidatie ... superieur !


Een prachtige avond ter inhuldiging van ons clublokaaltje ... De bendeleden gingen moe maar tevreden terug naar moeder de vrouw ... Merci Tine & Bart voor de gastvrijheid !